Over ons

Het Schaffelaartje is een echte Barneveldse naam, is opgericht op 1 maart 1984 en werd als kaasboer – poelier gelanceerd in de provincie Gelderland. Na verloop van tijd zijn er vestigingen geopend in Nijkerk, Ermelo, Putten, Voorthuizen, Barneveld, Lunteren en Ede. Deze vestigingen werden door gezinsomstandigheden van de eigenaar verkocht aan verschillende ondernemers.

In 1992 begon – de vrouw van de huidige mede-eigenaar – Jenneke haar loopbaan bij Het Schaffelaartje in Ede. Na ruim 4 jaar werken kreeg zij de mogelijkheid om de zaak over te nemen.

Inmiddels had Jenneke en westerling aan de haak geslagen die de benodigde papieren bezat. Door de toenemende drukte in de winkel kwam Gijs – de westerling – na verloop van tijd in “Het Schaffelaartje” werken. In april 2001 werd de zaak uitgebreid door het erbij betrekken van de winkel van de buurman. Daardoor kon de formule worden uitgebreid met een complete slagerij. Deze werd in samenwerking met 2 ‘’ouwe rotten’’ uit het vak opgezet. Na ruim 4 jaar praktijkervaring uitgewisseld te hebben op gebied van worstmakerij tot het maken van specialiteiten besloot de oude Gijs te stoppen in “Het Schaffelaartje”. Hij ging zich meer met het thuisfront bezig houden. Uiteindelijk hebben wij door toenemende werkzaamheden in de winkel en voor de horeca besloten de worstmakerij grotendeels over te dragen aan slager Wilbrink in Otterlo. Deze maakt tot op de dag van vandaag onze rookworsten, grilworsten en diverse ambachtelijke vleeswaren.

© Bens Verspromotie | www.bensverspromotie.nl | Privacy statement